Projekt på G




C I A O


I Love inredning!

Vad ska jag säga :P Jag jobbar...jobbar...och jobbar! Har inte vart en enda ledig dag den här veckan förutom i tisdags! Då var både jag och Christoffer ledig. Så vi tog en tripp till linköping och IKEA. Planerat ett bra tag nu men jobb å sjukdommar har hela tiden kommit i vägen. Men nu kunde inget hindra oss, eller mig :P. Det blev tavelköp, örngott, och kuddöverdrag plus massa annat smått å gott. Har inga tavlor alls på väggarna. Dom är helt kala så när vi fick upp två av dom så blev det ett helt nytt rum. Blev jättebra. Imorn kommer christoffers kompis och sätter upp en tavelhylla ovanför soffan med lite andra tavlor. Kommer bli såååå fint! :D

Älskar inredning å pyssla med hemmets utseende. Dagen efter ikea Var jag på åhlens och lagerhaus och köpte mig en badrumsmatta, nytt duschdrapperi, vita gardiner och en fruktskål. Köpte även världens sötaste sopkorg till badrummet. Är nog världens minsta sopkorg också^^ haha

Men det stannar inte här serrni, jag har mer planer. Vill sätta en låång hylla långt uppe mot taket som sträcker sig över hela väggen. Där man har böcker och förvaring. Sen löper ju hyllan ovanför sängen så precis under hyllan där sängen står vill jag sätta spottar som då automatiskt bli som sängbelysning. Helt genialiskt av mig tycker jag! Eftersom vi inte har någonn sängbelysning så bli det perfekt!







C I A O


Har hittat kocken inom mig

Helgen kom lika fort som den försvann...Jag har jobbat hela helgen (som vanligt) Så något rum för skojiga aktiviteter har det inte funnits. Däremot kämpar jag vidare med mitt LCHF. Det är lite skoj. Mycket ny mat man får Laga. Fet mat, god mat :D

Mitt första mesterverk var kyckling och getost inlindat i bacon med en sås gjord på cremefresh å apelsinsaft(lite andra ingredienser också) Blev sjukt gott kan jag säga. Var så skeptiskt till det här med apelsinsaften men oj vilken smaksättare det var! :D
 

Mitt andra mesterverk var Hollandiesåsen som jag gjorde igår till laxen som vi åt. "Men nej gör inte egen sås" " Det kommer skära sig" "Oj gud vad svårt" var komentaren jag fick på det. Och visst jag hade läst att det skulle va svårt att göra egen sås, det skär å har sig. Men Jag lyckades på första försöket. Den blev himmelsk! Christoffer smålog lite då han smaka på den för första gången. Haha aaaa det får man endå ge mig.

Idag ska vi äta taccopaj. Och till det måste man ha taccokrydda. Enligt de matregler jag följer ska man inte äta köpt taccorydda för det innehåller massa dåliga tillsattser som glutamat å socker å andra dåliga saker så jag ska skapa min egen :D

Va, va... är jag inte duktig så säg? Jag som inte kunde laga mat för ett år sen :P
Det satt långt inne men jag tror jag har hittat kocken inom mig ^^

C I A O


Förändra mitt liv med LCHF

Nu är jag trött...riktigt trött. Jag måste vara världens störta jojjobantare. Jag vet inte hur många gånger jag har gått ner i vikt å sen upp igen. Jag är trött att räkna kalorier, jag är trött på att ackta mig för allt fett. Jag är less på nutrilett, naturdiet, å alla andra vattniga kosttillskott som endå aldrig fungerar. Det är bara som man tror. Vipps så har man gått upp alla dom kilon man pinat sig ner till. Och till vilken nytta? Jag Älskar fet mat. Kött, bearniesås, cremefresh, smör, ost.

Men jag har ett litet problem. Jag älskar SOCKER också. Och det är den senaste veckan jag verkligen har insett hur beronde jag är då jag hela tiden känner mig sötsugen. Går och småäter chokladen vi har i skafferiet. Köper en chokladbit efter jobbet...Döljer för christoffer vad jag igentligen har ätit på dagen. Han vet att jag är ett kak och godismonster. Men han förstår nog inte hur illa det faktiskt är. Ångrar alltid efteråt då jag tuggat i mig nåt...men det spelar inger roll hur dåligt jag mår efter det, för efter en halvtimma så har det där sötsuget kommit tillbaka. Det bara vattnas i munnen. Jag måste ha nåt...choklad...godis...nej det är för onyttigt...jag tar en eller två mackor istället....Inte bra. mackor inehåller också skyhöga halter av socker å mjöl å massa kolhydrater som höjer blodsockret för en kort stund och gör mig bara ännu mer beroende...Jag mår bara ännu sämra för varje dag som går...

Å stackars christoffer få ta all skit känns det som...Grinig, hungrig, lättretlig och för att inte tala om hur osexig man känner sig då man har några kilon extra här å där...

Så nu får det vara nog. Jag sätter stopp här. Idag har jag investerat i min livs viktigaste bok kanske.
Dr. Dahlqvists LCHF guide & Kokbok. Den förespråkar LCHF (Low carb high fat) dieten, som visst är en diet, men det är en diet som tillåter dig att äta just det som jag älskar att äta, Fet mat. Däremot Ska man utesluta kolhydrater. Jag har läst runt lite på nätet och insett att detta är nåt för mig. Bort med potatis, pasta, ris, frukt, allt med sockertillsattser, bröd, lättprodukter.

Mitt viktigaste mål är inte att gå ner massa i vikt, Visst vill jag tappa nåt kilo det kan jag inte stryka under stolen med, men mitt viktigaste mål är att bli av med sötsuget och kunna kontrolera det. Låta kroppen sköta blodsockret själv, precis som det ska va. Inte behöva känna att man hela tiden måste ha nåt sött att äta på. Och när det funkar, när jag inte går runt och småäter allt det där onyttiga så går jag förhoppningsvis  ner i vikt. En bra bonus på köpet :) En sundare livsstil. En Gladare Sara!

Med det sagt så ska jag nu ta och sätta mig ner med min nya bok och förändra mitt liv.

C I A O


I väntan på Hockey

Sitter här å väntar på att hockeyn ska börja. Sverige - Tyskland. Älskling ligger och sover. Jag har tur som är ledig imorn. Han stackarn ska kliva upp när matchen börja. Sen sova lite, och sen upp kl 07.30 igen. Inte nog med det så har han ett 11 timmars pass framför sig att jobba! Jag lider med han!

Själv lider jag av migrän...tror jag. I några dagar nu har jag haft jätteont i huvudet. I pannan, mellan ögonen. Fast mjaa migrän, kan nog vara så att jag har fått försämrad syn. ser knappt omgivningen långt bort. Bara som ett enda stort blurr. Jag ser inget på tvn längre. Så kan nog bero på det också :)
Måste ta å kolla upp det.

Annars idag har det inte hänt så mycket. Skulle ner och träna. Var så himla gla, så pepp. Vilket jag inte vart på länge. Vad händer inte då när man kommer dit...alla pass är fullbokade. Till och med medelpassen som inte bruka vara fulla. Stor sal, rymmer hur mycket som helst. hepp tänkte jag får väl ta å gymma lite då....näpp. Fullt överallt. Jag fick sätta på mig skorna å vandra hem istället.
Så himla tråkigt när det ska va så. Blev så besviken. så mycket folk i en sån liten lokal. Därför ska jag byta till wordclass om sisådär en månad.

Så var det me det.

Å Nej jag har inte vart till polisen idag så jag måste vandra dit imorn. Jag lovar Mamma!
Om du bara såg hur jag blinkar med mina hundögon nu, så oskyldigt! ^^


C I A O


Semmeldag

Nej jag har inte ätit en semla idag. Önska jag hade ätit en semla idag. Ville äta en semla idag. Tänkte köpa hem en semla idag. Men det blev inte så. Köpte hem avocado och mango istället. Vet inte riktigt hur jag tänkte där.
Men man kan ju tycka att det ska va slut på onyttigheterna nu. Jag och älskling gjorde nämligen smält choklad som vi doppa jordgubbar i igår. Riktigt mummsigt.


Idag har jag jobbat. 12-20 fast var på jobbet kl 11. trodde jag börja då. Men icke. Så jag fick köpa mig lite lunch och sätta mig ner å muttra över varför jag trodde som jag trodde och att då behövde jag ju inte stressa. Men men så kan det gå.

Är ledig onsdag och torsdag nu förhoppningsvis. Så då måste, MÅSTE, jag gå och fixa ett pass så jag kan åka till england. Inte så låångt kvar nu! :D

C I A O


Härligt

Har nyss vart och träna. Rätt så stolt över mig själv eftersom jag börja tänka på andra tankar..."Nä men jag kan träna lite här hemma istället" Vilket jag vet att så kommer det inte bli. Så jag tog tag i mig själv å släpa mig ner till gymmet å vipps så känner man sig så jäkla pigg å sund å hej å hå. Så nu har jag gjort mig en smoothie av banan, hallon å lite proteinpulver. Ja å lite naturell yoghurt då. Så himmla gott.

Nu blir det dags för lite matlagning. Det blir lax. muuuummsens!

C I A O


Alla hjärtans

Hej hej hej!

Måndag idag då. Och man är ledig. Sååå trevligt. Jag har nyss damsugit å städat upp lite, diskat, ni vet sånt som är så himla kul att göra :P

Igår var det ju alla hjärtans dag. :D En helt underbar dag. Skulle ju igentligen vart ledig. Men fick jobba 12-17.45 Inte lika underbart.
Älskling jobba till 18. Efter det skjutsa Markus hem oss. Snabbt som attan bytte vi om å fixa till oss. Älskling bjöd mig på middag på La Uva. En spansk retaurang där jag först blev bjuden på nåt slags bröd som man doppade i aoli. Sen varmrätten bestod av massa olika sorter. Tigerräkor, stark korv, torkad skinka, nån köttgrej på pinne med potatis med aoil på, sallad med aoli på, Undra om dom gilla aoli?

Jätte gott var det iaf. Jag beställde sangria till maten. beställde en halv karaff, notera en HALV karaff. Fick in en stor jäkla tillbringare full med sangria. hehe ojdå tänkte jag. Servistören ställde den på borde brevid å la till "hihi det blir så trångt om den ska stå vid er" Kan ju säga att jag blev lite rund under fötterna. Undra hur en hel karaff hade sett ut? Hade dom rullat in en stor tunna. haha behövt gaffeltruck eller nåt. haha ni har nog inte lika roligt som jag just nu åt bilderna jag får upp i huvudet. ^^
 Iaf var middagen å restaurengen hur mysigt som helst. Kunde inte ha blivit mer perfekt. Efter det blev det bio. Snabba Cash! Helt ok ;)

Ledig idag som sagt, ska ner och träna vid 18. sen blir det nog lite filmmys ikväll. Hoppas alla hade en helt underbar dag igår.

C I A O


Moster Sara!

Vet ni en sak?

Jag har blivit Mooooster! :D

Till världens sötaste Novalie.
Så nu måste jag planera en hemfärd så jag får träffa det lilla undret!



Idag är jag ledig! Sen jobbar jag resten av veckan.
Gjorde en kyckling/curry paj igår och idag mår christoffer inte så bra... :P Han har ont i magen å ja typ matförgiftad av mig skulle man väl kunna säga. Bara tur att han inte har spytt...än.
Annars har det inte hänt så mycket mer här nere, förutom att det snöar...igen...tar aldrig slut.
Var ju ledig i helgen och gjorde ingenting :P I söndags var vi på hästen då det var enkronasmatch å det va fullsatt. De va skoj med så mycket folk. Synd bara att dom förlora på straffar. Dom va värda att vinna tycker jag.

Var ju tänkt en tripp till ikea idag också om vi fått låna bil. Få se hur det blir med den saken nu när älskling inte mår så bra.

C I A O

Ensamt

Nu skulle man haft en liten katt som höll en sällskap...har rätt så tråkigt nu du. Få se klockan är bara fem...hela kvällen är kvar...Måste hitta på nåt som tar 6 timmar så kan jag gå å lägga mig sen. En ny dag tack! 

Christoffer är på killkväll. Middag på Olearys å sen fest. Kul för han :P

Jag har väl lite disk som väntar. Ska se om det går nån bra film också. Haha när man väl är ledig på en helg så har jag inget att göra. Kunde lika gärna ha jobbat idag.
Om en månad kommer Marie hem...en hel månad. Saknar henne. :(

C I A O


Nytt i garderoben

Igår blev det lite shopping på stan innan jag började jobba :P





1. Kofta, JC   2. Jeans, Gina Tricot   3. Trekvarts ärmad tröja, JC
4. Söta trosor, Gina


Dags för katt

Ja ni hör rätt! Jag och Christoffer ska skaffa katt^^ Och inte vilken katt som helst inte...nej nej. Vi har kollat runt lite på katter å hittat en uppfödare här i norrköping som föder upp brittiska lång/korthåriga katter. Man smällter så fort man ser dom. Vi är helt sålda. Å visst dom kostar en del, men vi är beredda att lägga lite på en parvell :) Vi hittade snabbt en favorit men han var tyvärr redan såld...



Alexander lucas heter han...så himla söt. Men vi ska ta kontakt med uppfödaren å höra oss för lite. Pris å sånt. Tror dom väntar kattungar nu så att...ja...Snart kanske man har en liten fyrbent spillevink som springer omkring här! :)

C I A O


Nu SKA det bli av


Måndag ny vecka, nytt liv. Jajjemen idag ska jag börja mitt nya liv, Igen...
Nä men allvarligt nu måste jag ta tag i träningen å börja äta nyttigt å allt annat ni vet som man lovar sig själv varje vecka men som aldrig blir av :P Men nu SKA det bli av.
Kan inte gå runt å se ut som en 2 tons stor flodhäst längre :P

Har tvättstuga idag också sen ska jag städa lägenheten så det blir rent å fräääscht här. Och när allt det är klart hade jag tänkt att jag skulle pallra mig ner till gymmet. Antingen ett spinning pass eller ett aerobics pass, får se vad som erbjuds!

Har jobbat hela helgen så det är skönt med en dags ledighet nu :) Elle ja ledig å ledig :P Christoffer slutar nångång rund 5, 6 ikväll så ska väl förbereda lite mat till han också :)

C I A O


Nytt i garderoben



Jepp nu när man äntligen har lite pengar så är det klar att lilla jag inte kan hålla mig från att köpa nåt ^^ En lång oversize kavaj från hm och en tischa från gina. :)
Me like!

Men det man igentligen skulle behöva är en dunjacka eller nåt för det verkar aldrig som att vintern kommer ta slut. Det har snöat i flera dagar nu. Vi vil inte ha nå mer snö! Bort!
Tänk när det är varmt å soligt å man kan gå i linne ute. :)

C I A O


RSS 2.0